Combat Wrestling World Championship

CWS

Danijel Kokora branio boje Republike Srbije na Svetskom prvenstvu

22.08.2015. Varna – Bugarska

Nacionalni tim Republike Srbije pod vodstvom predsednika Toni Markuleva i selektora Borka Stojanovića nastupao je na Combat Wrestling Svetskom prvenstvu u sastavu: Borko Spojanović, Aleksa Bosnić, Danijel Kokora, Luka Breberina, Nenad Padari, Miloš Dojčinović, Milan Vrbić i Ivan Vikik.

Danijel Kokora CWSIz Akademije Vitez  za reprezentaciju Srbije nastupao je Danijel Kokora.

Kokora je pripreme za Svetsko prvenstvo a ujedno i MMA mečeve započeo u Fight Team-u Unity, zatim i najvećem Svetskom BJJ kampu akademije Gracie Barra. Pre samog prvenstva imao je i MMA meč na Kratos Fighting Chalenge-u u Republici Srpskoj gde je pobedio zavrsnicom u prvoj rundi.

Zbog što adekvatnijih priprema kao i troškova puta, smeštaja, opreme i učešća na svetskom prvanstvu Kokora je pored finansijeke pomoći ZZ Delagra i Sky Bara podigao kredit, zarad realizacije kompletnih priprema i učešća na Svetskom prvenstvo na koje su članovi nacionalnog tima otišli o sopstvenom trošku.

Na zalost Kokora je ispao u prvom kolu od borca iz Mađarske, što mu je, kako kaže pored lekcije i iskustva dalo motiv više, da se tako nešto nikada ne ponovi u budućnosti. Najbolje rezultate za Srbiju postigli su: Milan Vrbić – 2. mesto, Miloš Dojčinović – 2 Mesto i Luka Breberina – 3. mesto.

cw